Opiskelijoiden viesti aluevaltuutetuille: Yhteistyö järjestöjen kanssa hyödyttää sote-palveluita

Opiskelijat ja ruoka-aputoimijat yhteisen vaikuttamistyön äärellä

Laurea Ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijat Aliina Laine, Heli Lintusaari, Johanna Metsola, Mira Vehviläinen ja Mona Väänänen kokosivat tiedotteen alueen ruoka-aputoiminnasta Länsi-Uudenmaan uusille aluevaltuutetuille. Taustatukea tiedotteen kokoamiseen tarjosivat Espoon ruoka-aputoimijoiden puolesta Edistian kehittämispäällikkö Jyrki Myllärniemi ja Ruoka-apu.fi:n projektipäällikkö Reetta Nick.

Tavoitteena on lisätä aluevaltuutettujen tietämystä alueen ruoka-aputoiminnasta ja toiminnan monimuotoisuudesta. Järjestöjen ja seurakuntien ruoka-aputoiminta tarjoaa hyvinvointialueille monia yhteistyömahdollisuuksia, sillä nykypäivän ruoka-aputoiminta on paljon muutakin kuin elintarvikejakelua:

Ruoka-avun yhteydessä voidaan antaa matalan kynnyksen palveluohjausta, digiopastusta ja talous- ja terveysneuvontaa, auttaa lomakkeiden täytössä sekä jakaa informaatiota esimerkiksi koronatilanteesta. Osa ruoka-apujärjestöistä onkin toiminut muun muassa koronamaskien jakelupisteenä pandemian aikana. Monia maahanmuuttajia järjestöjen tuki auttaa merkittävästi kotoutumisessa”, tiedotteessa kerrotaan.

Tutustu tiedotteeseen!