Tarjoiluhävikin lahjoittaminen ja vastaanottaminen -koulutus

Kalasatama, Helsinki

Hei sinä, joka toimit pääkaupunkiseudulla ja jota kiinnostaa, mitä tehdä myynnin jälkeen ylijääneelle buffetruoalle ravitsemispalveluissa, mistä löytää tarjoiluhävikin lahjoittaja tai vastaanottaja ja miten päästä alkuun! Tule perehtymään tarjoiluhävikin elintarviketurvalliseen lahjoittamiseen ja vastaanottamiseen. Koulutus on samalla kohtaamispaikka ravitsemispalveluille ja ruoka-aputoimijoille, joita kiinnostaa yhteistyö tarjoiluhävikin lahjoittamisen merkeissä.

Koulutuksen jälkeen:

  • ymmärrät, miten tarjoiluhävikkiä voi lahjoittaa ja vastaanottaa elintarviketurvallisesti
  • tiedät pääkaupunkiseudulla parhaillaan tehtävästä tarjoiluhävikin lahjoittamistoiminnasta
  • osaat soveltaa organisaatiossasi ainakin yhtä kolmesta toimintamallista, jotka pääkaupunkiseudulla on tehty tarjoiluhävikin lahjoittamiseen ja vastaanottamiseen
  • tiedät, miten lahjoittamisyhteistyön voisi käytännössä aloittaa

Keiden kannattaa olla paikalla:

  • Ravitsemispalvelut: asiakkuus- ja kehityspäälliköt, keittiömestarit, keittiöpäälliköt, keittiöjohtajat, keittäjät, kokit
  • Ruoka-aputoimijat: hävikkiruokaa käsittelevät ja ruokaa ruoka-avun asiakkaille valmistavat ja tarjoilevat henkilöt hävikkiterminaaleissa, järjestöissä ja seurakunnissa sekä kaupunkien omassa toiminnassa

Ohjelma:

13:00 – 13:15 Tervetuloa: Food waste ecosystem -hankkeen ja päivän ohjelman esittely sekä tavoitteet koulutukselle. Heta Hyvärinen, Helsingin kaupunki.

13:15 – 13:30: Tutustuminen: Keitä on paikalla?

13.30 – 13:45 Alustus: Mitä ruoka-apu on ja miksi tarjoiluhävikin lahjoittaminen ruoka-apuun on tärkeää?

13:45 – 14:15: Elintarviketurvallisuus: rekisteröitymisvelvollisuus, tilojen soveltuvuus ja toiminta, Ruokaviraston ruoka-apuohje sekä tarjoiluhävikin lahjoittamistoiminnan käynnistäminen

14:15 – 14:30: Kahvitauko

14:30 – 15:15: Tarjoiluhävikin lahjoittamiskokeilut ja toimintamallit pääkaupunkiseudulla

15:15 – 15.45: Ryhmätyö: Mikä toimintamalli sopisi meille ja kenen kanssa voisimme tehdä yhteistyötä?

15.45 – 16:00: Käydään läpi ryhmätöiden tulokset ja sovitaan jatkosta.

Ilmoittauduthan koulutukseen 12.11. mennessä.

Alustavaan ohjelmaan voi tulla muutoksia ja kouluttajat varmistuvat syksyn aikana. Ohjelmaan tulevat päivitykset löydät täältä.

Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Ilmoittautuneet saavat lähempänä saapumisohjeet ja Heta Hyvärinen vastaa mielellään kaikkiin työpajaan liittyviin kysymyksiin: heta.hyvarinen@hel.fi

Lisätiedot